acupunctuur

Met de kennis van de Chinese Geneeskunde, die al meer dan 3000 jaar wordt toegepast, zie je de verbanden tussen processen in het lichaam en de natuur. Alles hangt met elkaar samen en is in beweging. We kunnen ziek worden door externe invloeden, emoties, leefwijze en/of een zwakke basisconstitutie.

Bij ziekte is niet alleen het evenwicht tussen Yin en Yang verstoord, maar ook tussen de vijf elementen (Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water) en de functies van de organen. Doel is het evenwicht in de meridianen, de kanalen waar onze energie doorstroomt, te herstellen. Dit kan onder andere met acupunctuur, moxa en adviezen over leefwijze. Dunne acupunctuurnaalden worden op specifieke punten in het lichaam gezet om een tekort, teveel of blokkade in energie (Qi) en bloed te herstellen.

Als acupuncturist heb ik mij gespecialiseerd in gewichtsproblematiek. De Chinese geneeskunde kan een bijdrage leveren aan een beter gewicht, omdat verschillende therapievormen en intensieve begeleiding elkaar aanvullen en versterken. Voedingsadviezen gaan niet alleen over wát u eet, maar ook hoe en wanneer.

 

Yin en Yang zijn tegengestelde krachten, die in evenwicht dienen te zijn.
Yin staat voor ‘het stoffelijke, het vrouwelijke, het koele, de aarde’ en Yang voor ‘het bewegende, de warmte, het heldere, het mannelijke en de hemel’.


               Yin en Yang

Hoe meer in evenwicht, in balans, hoe gezonder we zijn en hoe pretiiger we ons voelen.