persoonlijk

Ik ben geboren in 1956, 34 jaar getrouwd en heb drie volwassen kinderen. Als kind werd ik al enorm geboeid door mensen en de natuur. Sinds 2009 voer ik mijn praktijk voor klassieke homeopathie en acupunctuur in Apeldoorn. Ik zet mijn kennis, (levens)ervaring en passie in om volwassenen en kinderen te begeleiden met allerlei klachten.
Ik geniet van de kleine wondertjes in mijn praktijk en ben dankbaar hier een bijdrage aan te mogen leveren. Prachtig om te zien dat deze geneeswijzen de eigen geneeskracht van de mens met een kleine prikkel kunnen stimuleren. Ik gun u dit van harte!

In juni 2016 heb ik mijn studie Medische Basiskennis afgerond bij de School voor Homeopathie. Met deze intensieve scholing op Hbo niveau is mijn medische kennis opgefrist en aangevuld. Hierdoor is mijn praktijk opgenomen in de Zorggids en blijven mijn consulten vergoed.

Opleidingen (kort overzicht)
In 2001 ben ik gaan studeren aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum. Aan deze zesjarige Hbo opleiding heb ik mijn studies klassieke homeopathie (2008) en TCM/acupunctuur (2009) afgerond. Tussen 2006 en 2010 heb ik mijn praktijk verbreed bij onder andere het Hahnemann Instituut Nederland in Den Haag. Tussen 2010 en 2013 heb ik "Masterclasses Case Taking volgens de Vital Approach" gevolgd bij Anne Vervarcke (www.thewhiteroom.be).
In 2014 heb ik Buikacupunctuur gestudeerd bij Tuvia Scott, een geweldige methode om de balans te herstellen bij veel klachten. In 2015 heb ik nascholingen gedaan in Polsdiagnose en Naaldtechnieken en in 2016 Vijf Elementen Acupunctuur bij Tuvia Scott.

Het logo van mijn praktijk is de spore (het zaadje) van Equisetum arvense, dat weggeschoten wordt door de springdraden. Deze plant stamt uit het Carboon (400 miljoen jaar geleden) en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de aarde, omdat haar wortelstelsel voedingsstoffen van 50 meter diepte naar boven haalde.

De weg naar gezondheid is vaak ook een proces van loslaten én een nieuw begin, bewustwording en het scheppen van een goede leefomgeving.