FAQ

wanneer?
Een behandeling kan in principe altijd: ook zwangere vrouwen, baby’s, ouderen en ernstig zieken kunnen behandeld worden. Bij onherstelbare ziekten kunnen, aansluitend op een reguliere behandeling, klachten verlicht worden. Indien nodig verwijs ik u naar huisarts of specialist.

kan homeopathie en acupunctuur tegelijk?
Mijn ervaring is dat deze geneeswijzen elkaar heel goed kunnen aanvullen. Als u zelf geen voorkeur heeft, bespreken we samen de meest geschikte behandelwijze.

hoe ziet een homeopatische behandeling eruit?
Na een uitgebreid gesprek zoek ik een homeopatisch middel dat het meest bij u en uw situatie past. De lengte van de behandeling verschilt per persoon en klacht. Het kan nodig zijn u met meerdere middelen te ondersteunen.

hoe worden homeopatische middelen gemaakt?

Homeopatische middelen worden vaak gemaakt van minerale en plantaardige stoffen, maar het kan in principe van elke substantie. Een snufje van de substantie wordt in een vijzel verwreven met melksuiker volgens de door Hahnemann beschreven procedure. Hierdoor wordt de energie van de substantie als het ware ‘uitgelokt’ en kan het middel op energetisch niveau werken.

hoe ziet een acupunctuurbehandeling eruit?
Een acupuncturist stelt een diagnose op basis van een gesprek, tong-, pols- en gezichtsdiagnose. Hieruit blijkt of sprake is van Kou of Warmte, Volte of Leegte, In- of Extern, Yin en Yang en welke organen aandacht vragen. Met onder andere acupunctuur, moxa en voedingsadviezen wordt het evenwicht in de meridianen hersteld. Hiervoor is het in het begin vaak nodig frequent naar de praktijk te komen, bijvoorbeeld één keer per week.

wat kan acupunctuur doen bij het afvallen?

De Chinese geneeskunde kan een belangrijke ondersteuning zijn bij het afvallen, omdat het de energetische oorzaak van overgewicht bij het individu bekijkt. Met een intensieve begeleiding en verschillende therapievormen wordt gewerkt aan een betere balans. Men valt minder snel af, maar daardoor wordt het gewichtsverlies wel behouden.
Heeft u nog een andere vraag? Neemt u gerust contact op.